Oppenheimer & Atombomberna

Albert Einstein och Robert Oppenheimer


Albert Einstein och Robert Oppenheimer


Publicerades 2023-08-13
Uppdaterades 2023-08-15


Var Robert Oppenheimer en klok man?

Jag har nu sett filmen Oppenheimer. Jättebra film. Det var inte en politisk film som jag först trodde. Vill tro att den kommer att vinna en Oscar för bästa film.


Det var i augusti 1945 - i slutet av andra världskriget som USA fällde de två atombomberna i Japan. Nazisterna hade givit upp, men Japan ville trots det ändå inte ge upp. Kamikazerna hade en till synes närmast fanatisk viljestyrka. De vägrade att ge upp.


USA hade i förväg utarbetat en plan för att attackera Japan som den 7 december 1941 utan förvarning hade attackerat USA:s flottbas Pearl Harbor (samtidigt som Tyskland fyra dagar senare - den 11 december 1941 förklarade krig mot USA).


Japan var en del av upptakten till andra världskriget. Japans attacker på USA:s allierade i Stilla havet, invasionen av Kina, samt ökade rapporter om japanska grymheter som inkluderade massakrer, våldtäkter och operationell testning av biologiska vapen på kinesiska civila gav till orsak att USA införde ett oljeembargo mot Japan som importerade cirka 80% av all sin olja från USA. Detta var alltså skälet till att Japan attackerade Pearl Harbor med innebörd av att Japan gick med i andra världskriget.


Efter det att USA den 6 augusti 1945 hade fällt den första atombomben som var över Hiroshima vägrade Japan att ge upp. De hade god tid på sig, men de ville ändå inte ge upp.

USA lät därför tre dagar senare den 9 augusti 1945, fälla ytterligare en atombomb. Denna gång över Nagasaki. Japan sa fortfarande ingenting. Det tog ytterligare sex dagar för att Japan slutligen skulle meddela att de gav upp.

Om atombomberna inte hade fällts i Japan då hade USA som alltså fortfarande låg i krig med Japan och som trots Tysklands fall ändå vägrade att ge upp, då hade USA landstigit Japan. Med följd av att ytterligare hundratusentals militärer skulle ha dödats.

Det här visste naturligtvis amerikanerna om, innan man fällde bomberna. Det var därför USA beslöt att fälla dessa hemska bomber, för att få slut på kriget. Vilket det också gjorde. Med innebörd att ytterligare uppskattningsvis 200 000 människoliv inte behövde förspillas.

Kärnvapnets oerhörda effekt som alla naturligtvis är mycket väl medvetna om idag, det har fått till effekt att tröskeln till att starta ett militärt krig mellan kärnvapen-makterna, har höjts. På så sätt har kärnvapnets existens rimligen haft en avhållande effekt på kärnvapenmakterna, att starta ett militärt krig.

Genom Potsdamdeklarationen den 26 juli 1945 - innan atom-bomberna fälldes, då förvarna-des Japan. USA klargjorde då, för Japan, genom deklarationen, att om de inte gav upp då skulle de drabbas av "total förstörelse", men det avvisades av Japan.

YOU CAN'T HANDLE THE TRUTH!

Vårt progressivt styrda public service kan inte hantera dessa fakta. Av det skälet så begriper heller inte många svenskar någonting om det här.

Det var faktiskt nödvändigt
Den 2 augusti 1939 skickade Albert Einstein ett brev till Franklin D. Roosevelt, där det stod att Nazityskland troligen utforskade möjligheten att skapa atombomber, och att USA därför borde göra detsamma, då andra världskriget stod för dörren. Brevet hade dock ingen större effekt då, eftersom USA ansåg att kriget i Europa inte angick dem. Situationen ändrades dock när Japan den 7 december 1941 anföll USA:s flottbas Pearl Harbor som dödade amerikanska civila och militärer. Detta samtidigt som Tyskland - fyra dagar senare, den 11 december 1941 förklarade krig mot USA. Efter det skyndade USA på sin kärnvapenforskning.


Det blev ett fem år långt krig mot Japan som under upptakten till världskriget ville erövra hela Sydasien. 80 miljoner människor dog (Killing the Rising Sun av Bill O’Reilly). De flesta civila. Kineser, laotier, vietnameser, burmeser, filippiner. USA besegrade dem, med hjälp av atombomben.


Albert Einstein och Robert Oppenheimer (som intervjuas här) var inte några dumskallar, de var ju också judar, ashkenaziska judar.

Swebbtv:s Magnus Stenlund ifrågasätter i Swebbtv:s  Nyhetsanalys 93 om märk väl demokraten president Joe Biden, faktiskt redan har startat ett kärnvapenkrig, och det på svenskt territorium !? Inslaget som är förbluffande, svårsmält dock irriterande trovärdigt förtjänar uppmärksamhet.


Västvärlden kan icke överleva om MainStream Media tillåts härja som de gör. Än mindre Sverige med sitt propagerande åsikts maskineri som vår public service-verksamhet tillåts livnära sig på. Sverige måste som första europeiska land skrota sin public serviceverksamhet och starta ett nytt som fungerar som det är tänkt.

Här är mitt förslag.