Vem är Thomas Ek?


Hemsidan startades 2021-03-20 av Thomas Ek

Hemsidan uppdaterades 2021-09-10 av Thomas Ek


67 år gammal, pensionär, född och uppvuxen i Stockholm. Efter det att jag under några år på 80-talet bott och verkat i USA flyttade hem till Sverige igen, slogs jag av hur makalöst oinformerade svenskarna var om händelseutvecklingen i USA och, amerikansk livsstil. Detta medförde att jag började intressera mig för politik, framförallt amerikansk politik. Intresset gick emellertid för långt.

Under elva år (2008 – 2019) ägnade jag ca 4-8 tim varje dag, till att ta del av de politiska händelserna i USA. Detta genom att via Internet besöka Fox News, CNN, CBS, ABC, NBC, MSLSD och SVT, för att nämna några. Till min stora förfäran såg jag tidigt hur missledande och ohederlig vårt public services rapporteringar från USA de facto var. December 2013, full av vrede, skrev jag därför en bok tillägnad mina barn med titeln "
Måtte Djävulen ta SVT - USA är faktiskt en nobel nation", som sålts i två exemplar.

Inför det senaste presidentvalet 2020 där Donald Trump förlorade, hade jag beslutat att oavsett valresultat upphöra med min hobby. Jag blev helt enkelt till slut så trött på att i stort varenda dag då jag tittade på SVT nyheterna, bli så urförbannad över den utstuderade åsiktsmaskin som vårt public service de facto är. - Som utan insikt härom föser oss medborgare rakt in i helvetet.

Thomas Ek
thomas.ek@irakkriget.se 
Thomas Ek år 2013